LIVE ART FOR BØRN 2019

Årets tema er børn og unge som medskabende kunstnere. Så hvordan går man fra at være tilskuer til at blive deltager i kunsten? Det kræver først og fremmest, at man kender reglerne. Barndommen er en tid, hvor man lærer mange uskrevne og skrevne regler: Omkring bordet, i skolen, med vennerne, til sport, i trafikken og i samfundet generelt. Årets Live Art for Børn festival undersøger ”reglerne” på mange felter og spørger, om de kan se anderledes ud? Kan den yngste generation være med til at omskrive dem?

I Stine Marie Jakobsens ”Law Shifters” inviteres de ældste klasser i folkeskolen for eksempel til et spændende forløb, hvor de samarbejder med en lokal jurist om at spille nævninge og rekonstruere en retssag, hvis virkelige udfald først afsløres til sidst. Man er også velkommen som almindelig tilskuer i ”retssalen”.

I ”Beastie” af den engelske gruppe ”Lone Twin”, får de mindste udleveret et stort pelset monster, som de skal opfinde en historie til. Alle dyr sover, spiser, parrer sig, jager eller bliver jaget. Hvad er Beastie for en? Det er op til deltagerne at finde på og skabe i fællesskab. Til sidst går gruppen en tur med monstret og ser, hvad der sker.

Enhver leg har spilleregler. Juraen beskriver de love, der gælder for samfundet. Zoologien beskriver de rammer, der bestemmer et dyrs liv. Kunne retssagen få et helt andet udfald? Æder ”Beastie” børn eller blomster? Publikum i alle aldre inviteres til at lege med i disse – og i mange andre værker – og til at undersøge spillets regler, grænser og muligheder.

I forbindelse med festivalen kan man også følge et online seminar med fem internationale kunstnere og de børn, de har samarbejdet med. Klik her. Både kunstnerne og børn taler om, hvad man kan lære af hinanden på tværs af alder og andre barrierer.

Sted: Teater Nordkraft, Ålborg, 9.-16.oktober 2019

Kunstnere:

Lone Twin (UK), Johannes Deimling (DE), Stine Marie Jakobsen (DK), Oblivia (FI), Kosmologym (DK), David Sebastian Lopez Restrepo (CO), Gert van der Pumperlei (DK), Johannes Zits (CA), Kristoffer Ørum og Nilas Dumstrei (DK).

Live Art for Børn 2019 er støttet af Statens Kunstfond, Kulturkontakt Nord og Nordisk Kulturfond. Alle arrangementer er gratis.

Oversigt over Live Art for børn på Teater Nordkraft i 2019:

LAW SHIFTERS
(workshop) 9.-10. okt.

DIALOG MED TRÆER
(Forestilling) 12. okt.

FOODJ
(Musik/interaktiv performance) 13. okt.

PROBABALL
(spil/installation) 14.-15. okt.

CHILDREN AND OTHER RADICALS
(danseforestilling) 12.-13. okt.

BEASTIE
(workshop) 14.-16. okt.

VIRAK REVY
(workshop) 14.-15. okt.

MUNDANE HEROICS
(rollespil/kunst) 15.-16. okt.

ONE DAY I WILL MAKE THE ONION CRY
(performance) 16. okt.