Virak Revy

Virak Revyen er en hyggelig og underholdende aften, hvor gæsterne sidder ved caféborde og kan nyde et glas vin eller øl, mens de bliver klogere på performancekunst og hinanden. Der vil være live opførelser af værker af Marina Abramovic, Yoko Ono, John Lennon og andre kendte og ukendte kunstnere. Publikum bliver opfordret til at deltage i nogle af værkerne, for eksempel ved at fortælle forsamlingen om deres sko, eller at synge med på en fællessang, hvis de har lyst. Nogle indslag er absurde eller alvorlige, andre er musikalske og muntre.

Men alle de værker, man kan opleve i Virak Revyen, vækker til fælles eftertanke og fælles fornøjelse.
Performancekunst er handlinger, der foregår i virkelig tid og rum. Performancekunstnere opfinder nye handlinger og måder at gøre ting på, der rokker ved vores vante begreber om verden. Nogle kunstnere nedskriver deres værker som opskrifter, andre kan afprøve. Det er disse opskrifter; også kaldet “event scores”; som bliver sammensat til Virak Revyens forskellige versioner.

Virak Revyen har været opført på Passagefestivalen i Helsingør, på Teater Nordkraft i Ålborg, Union i København, Lindescenen i Nykøbing Falster, Tårnby Torv Festival og Cidade das Artes i Rio de Janeiro.

Og vi har vist uddrag på Brandts i Odense, på Street Corner i Yaounde Cameroon og på Roskilde Universitet.