Virak Revy

Virak Revyen er en forestilling og workshop bestående af musik, dans, aktioner og tale. Alle numre er skrevet af kendte kunstnere som Yoko Ono, Marcel Duchamp og danske Eric Andersen. Alle, der har lyst til at prøve nogle sjove og anderledes måder at skabe kunst på, er velkomne. Man kan prøve dem for sig selv, et kamera eller foran et live publikum

Virak Revyen består af event scores som vi tidligere har arbejdet en del med, men vi har aldrig skabt en forestillingen udelukkende på dem. En event score er en opskrift på at lave sin egen performance. For eksempel “Light a Match and watch till it goes out” af Yoko Ono, som handler om at opleve det almindelige på en måde, som gør det til noget særligt. 1960ernes Fluxusbevægelse dyrkede event scoren som kunstform ud fra et demokratisk kunstbegreb. Nok stammer scorens idé fra kunstneren, men
kunsten består også i fortolkningen og udførelsen af instruktionen; som når en skuespiller fortolker et manuskript, eller en musiker en komposition.

Som altid er det Live Art Danmarks ambition at forvandle tilskuere til deltagere. En event score kan få et publikum til at blive reelt medskabende gennem refleksioner, bevidst stillingtagen og aktive valg. “Make a Salad” hedder en anden instruktion (Alison Knowles) – se foto ovenfor.

Men det er op til fortolkeren, om salaten skal være en hurtig en fra bunden af køleskabet -eller 100 kg, der rystes på en presenning i Tate Modern af 100 mennesker.

I løbet af 2018 og 2019 har vi afholdt workshops i scores ved festivals i Aalborg, Helsingør, Odense, Nykøbing Falster, København, Tårnby og Rio de Janeiro. De 55 event scores, vi har testet indtil nu, fungerede fantastisk for en bred aldersgruppe. Til efteråret 2020 omsætter vi dem til en forestilling for rødvinsdrikkende mennesker.