Virak Revyen

“Live Art Danmark er valgt som aktør i STAY (Gentofte kommunes sommerprogram for børn og unge) på grund af deres lange erfaring med inkluderende, performancebaseret kunstproduktion og -formidling af høj kunstnerisk og pædagogisk kvalitet. Samtidig har Live Art Danmark en særlig forståelse for målgruppen børn og unge og de forskellige forudsætninger og kompetencer, den opvoksende generation kommer med”

(Hilde Østergaard, børnekulturkonsulent, Gentofte kommune, i forbindelse med VIRAK i Øregaardsparken, juli 2020).

Virak Revyen er en hyggelig og underholdende revy, hvor gæsterne bliver klogere på performancekunst og hinanden. Den indeholder live opførelser af værker af Marina Abramovic, Yoko Ono, John Lennon og andre kendte og ukendte kunstnere. Publikum opfordres til at deltage i nogle af værkerne, for eksempel ved at fortælle forsamlingen om deres sko, eller at synge med på en fællessang, hvis de har lyst. Nogle indslag er absurde eller alvorlige, andre er musikalske og muntre. Revyen bliver sammensat på en ny måde for hver opførelse, og tilpasses aldersgruppe og gæster, hvad enten disse er kunstforeninger, kolleger, eller børnefamilier.

Virak Revyen har været opført på Passagefestivalen i Helsingør, Teater Nordkraft i Ålborg, Union i København, Lindescenen i Nykøbing Falster, Tårnby Torv Festival, Cidade das Artes i Rio de Janeiro, Øregaard Museet i Gentofte og på Statens Museum for Kunst.

Den kan kombineres med en forudgående workshop i performancekunst, hvor deltagerne kan udvikle deres eget bidrag til den afsluttende revy.

De følgende videoer er fra to forskellige udgaver af VIRAK revyen:

Performancekunst er handlinger, der foregår i virkelig tid og rum. Performancekunstnere opfinder nye handlinger og måder at gøre ting på, der rokker ved vores vante begreber om verden. Nogle kunstnere nedskriver deres værker som opskrifter, andre kan afprøve. Det er disse opskrifter; også kaldet “event scores”; som bliver sammensat til Virak Revyens forskellige versioner.