Virak Revyen

Virak Revyen er en hyggelig og underholdende revy, hvor gæsterne bliver klogere på performancekunst og hinanden. Den indeholder live opførelser af værker af Marina Abramovic, Yoko Ono, John Lennon og andre kendte og ukendte kunstnere. Publikum opfordres til at deltage i nogle af værkerne, for eksempel ved at fortælle forsamlingen om deres sko. Nogle indslag er absurde eller alvorlige, andre er musikalske og muntre. Revyen bliver sammensat på en ny måde for hver opførelse, og tilpasses aldersgruppe og gæster, hvad enten disse er kunstforeninger, kolleger, eller børnefamilier.

Virak Revyen kan kombineres med en forudgående workshop i performancekunst, hvor deltagerne kan udvikle deres eget bidrag til den afsluttende revy.

De følgende videoer er fra to forskellige udgaver af VIRAK revyen:

“Live Art Danmark er valgt som aktør i STAY (Gentofte kommunes sommerprogram for børn og unge) på grund af deres lange erfaring med inkluderende, performancebaseret kunstproduktion og -formidling af høj kunstnerisk og pædagogisk kvalitet. Samtidig har Live Art Danmark en særlig forståelse for målgruppen børn og unge og de forskellige forudsætninger og kompetencer, den opvoksende generation kommer med”

(Hilde Østergaard, børnekulturkonsulent, Gentofte kommune, i forbindelse med VIRAK i Øregaardsparken, juli 2020).

Virak Revyen skifter altid format alt efter tid, sted og publikum. Vi spiller for både unge og gamle.

Performancekunstnerne, der indgår i Virak Revyen, har opfundet nye handlinger eller nye måder at udføre velkendte handlinger på.  De har nedskrevet dem som opskrifter, andre kan prøve. Disse opskrifter; også kaldet “event scores”; bliver sammensat til Virak Revyens forskellige versioner.

Eksempel: Alison Knowles: Piece for any number of vocalists (Alle synger deres egen yndlingssang på samme tid). Bemærk at det er en 360° video, hvor man kan se i alle retninger.

Den første udgave af Virak Revyen blev vist på Performance Action Festivalen i Yaounde i Cameroun i 2018 og har siden spillet på Cidade das Artes i Rio de Janeiro, Reykjavik Island, Thorshavn Fæørerne og Teater Nordkraft Danmark, De Gamles By København, Union København, Statens Museum for Kunst København, Dokk1 Aarhus (Festuge), Teater Momentum Odense og Passage Festivalen Helsingør, Tårnby Torv Festival, Lindescenen i Nykøbing Falster og Pavillion K Vordingborg 2023. Sommeren 2020 havde vi vores eget Virak Revy Telt i Øregaards parken hvor vi 14 dage i træk afholdt workshops og revyer.