Mundane Heroics

Mundane Heroics er en kombination af Live Action Role Playing, performancekunst og skulptur.

Projektet Mundane Heroics samler en gruppe unge rollespillere fra Sverige, Danmark og Finland for at skabe en serie levende plateauer i det offentlige rum. Tableauerne er baseret på hackede og modificerede hverdagsgenstande, der er blevet malet, ombygget og kombineret af deltagerne, så de på samme tid fremstår fortrolige og fremmede.

Objekterne bæres og bruges som rekvisitter af deltagerne, der kombinerer fantasy fiction med elementer fra deres hverdag. Med overdrevne og stiliserede udgaver af forskellige hverdagshandlinger, de fleste udfører dagligt uden at tænke over det, optræder de unge som hverdagens helte i en række ordløse, heroiske og daglige optrin i det offentlige rum.

Projektet er organiseret af billedkunstnerne Kristoffer Ørum og Nilas Dumstrei i samarbejde med Live Art Denmark.

Kristoffer Ørum er en tværfaglig kunstner, forsker og organisator med base i København, Danmark. Han udforsker nutidige forestillinger om den digitale hver dag, hvordan de fortællinger, vi skaber om vores liv, cirkulerer og omsættes, og hvad det betyder for de måder, vi lever på til daglig. Hans arbejde er blevet vist i etablerede institutioner, som MUSA Museum auf Abruf i Wien og SESI Cultural Center i Sao Paulo, Flux Factory i New York og i projekter på internettet og sociale netværk. Han har to MA i kunst fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Goldsmiths College i London. Han har været professor ved Fyns kunstakademi og kunstnerisk forsker ved Uncertain Archives, Københavns Universitet.

Nilas Dumstrei bor i København, Danmark. I en vedvarende undersøgelse ser kunstneren på teksturelle og materielle begreb om deltagelse og den tilknyttede psykologi og generelle adfærd. Han anvender LARP-metoder (live-action-rollespil) og skulpturelle processer gennem en samarbejdende kunstbaseret praksis. Kunstneren engagerer et publikum som forfatter og udøver af midlertidige rum til at repræsentere alternative virkelighedskonstruktioner og andre fantasier. Blandt andet har han skabt flere installationer og deltagelsesbaserede værker på festivaler som Black Box Copenhagen eller The Smoke, og han har udstillet sit arbejde på forskellige udstillingssteder indenfor den nordiske kunstscene.

Mundane Heroics er støttet af Statens Kunstfond, Anti Festival, Teater Nordkraft, Bästa Bienallen, Nordisk Kulturkontakt og Nordisk kulturfond