Performanceopskrifter

Live Art Danmark samler på opskrifter eller instruktioner nedskrevet af kunstnere, sådan at andre kan udføre deres værker. De såkaldte “event scores” blev anvendt af kunstnere fra 1950erne og fik en revival under tiden med covid-19, da de jo beskrev, hvordan man kan lave sin egen kunst derhjemme.

Fatric Bewong på Copenhagen Contemporary, august 2019.

2019-2022 har vi inviteret internationale performancekunstnere til Danmark for at de kunne skrive opskrifter på helt nye performanceværker. Opskrifterne blev testet og færdigudviklet sammen med Copenhagen Contemporary (CC Studio) på skoleklasser og børnehaver. 

Performanceopskrifter på Rosendal Teater, Trondheim, Norge.

Opskrifterne er et undervisningsmateriale, der beskriver workshopforløb på et par timer hver, og samtidig giver en kort indføring til performancekunst som historisk kunstform.

Vi har selv undervist seks skoleklasser i alle opskrifterne i september 2021 i Guldborgsund kommune.

Johannes Zits opskrift udført i Mysseskoven på Falster

De blev vist som en samlet festival på Copenhagen Contemporary i maj 2022. Klik for at læse. Klik! Og i september 2022 kunne de opleves på Rosendalteater i Trondheim, Norge (se video ovenfor).

Eva Meyer-Keller og Sybille Müller: Sounds Like Catastrophes på Brandts Odense.

Opskrifterne er et bæredygtigt og klimavenligt format, fordi de ikke kræver rejse og ophold, og fordi de ikke har nogen udløbsdato. Kontakt os gerne for mere information.

2019-2022 havde vi besøg af følgende ni kunstnere/ grupper, som også viste andre performanceværker og deltog i artist talks i løbet af deres residenser:

Johannes Zits (CA), Fatric Bewong (NI), Sybille Müller (CA)& Eva Meyer-Keller og Sybille Müller (DE), Lone Twin (UK), Rachael Clerke (UK), Miao Jiaxin (CH/US), Taiwo Aiyedogbon (NI), Adam James (UK), Francis Brady Patrick (UK/SE)

Efteråret 2023 viser vi to af opskrifterne på Horsens TeaterFestival: Lone Twin og Rachel Clerke.