Performanceopskrifter

Live Art Danmark har længe været interesserede i opskrifter eller instruktioner nedskrevet af kunstnere, sådan at andre kan udføre deres værker. De såkaldte “event scores” har været anvendt af kunstnere tilbage fra 1950erne og fik en revival under tiden med covid-19. da de jo beskrev, hvordan man kunne lave sin egen kunst derhjemme.

2019-2022 har vi inviteret internationale performancekunstnere til Danmark, for at de kunne skrive opskrifter på helt nye performanceværker. Opskrifterne blev testet og færdigudviklet sammen med Copenhagen Contemporary (CC Studio) på skoleklasser og børnehaver. 

Opskrifterne er et undervisningsmateriale, der beskriver workshopforløb på et par timer hver, og samtidig giver en kort indføring til performancekunst som historisk kunstform.

Vi har selv undervist seks skoleklasser i opskrifterne i september 2021, Guldborgsund kommune. 12.-15.maj 2022 kan man opleve dem på Copenhagen Contemporary. Og i september 2022 på Rosendalteater i Trondheim, Norge.

Opskrifterne er et bæredygtigt og klimavenligt format, fordi de ikke kræver rejse og ophold, og fordi de ikke har nogen udløbsdato. Kontakt os gerne for mere information.

2019-2022 havde vi besøg af følgende ni kunstnere/ grupper, som også viste andre performanceværker og deltog i artist talks i løbet af deres residenser:

Johannes Zits (CA), Fatric Bewong (NI), Sybille Müller (CA)& Eva Meyer-Keller (DE), Lone Twin (UK), Rachael Clerke (UK), Miao Jiaxin (CH/US), Taiwo Aiyedogbon (NI), Adam James (UK), Francis Brady Patrick (UK/SE)

Foto: Ellen Friis. Fatric Bewong på Copenhagen Contemporary, august 2019.