Performanceopskrifter

Live Art Danmark har længe været interesserede i opskrifter eller instruktioner nedskrevet af kunstnere, sådan at andre kan udføre deres værker. Det kan sammenlignes med et partitur, hvor “kunsten” både består i noderne og i fortolkningen af dem.

I værker som VIRAK revyen og Playing Up har vi omskrevet historiske værker af for eksempel Kirsten Justesen og Jessie Kleemann til opskrifter på hvordan man selv kan udføre deres performances. Vi har også opført eksisterende opskrifter (“event scores”) af Yoko Ono, Alison Knowles og andre.

Siden 2019 har vi inviteret internationale performancekunstnere til Danmark, for at de kunne skrive helt nye opskrifter på performanceværker. Opskrifterne bliver testet og færdigudviklet sammen med Copenhagen Contemporary (CC Studio) på skoleklasser og børnehaver.

2019-2022 har vi besøg af følgende kunstnere, som også viser andre performanceværker og deltager i artist talks:

Johannes Zits (CA), Fatric Bewong (NI), Sybille Müller (CA), Eva Meyer-Keller (DE), Lone Twin (UK), Rachael Clerke (UK), Miao Jiaxin (CH/US), Taiwo Aiyedogbon (NI), Adam James (UK), Francis Brady Patrick (UK/SE)