LIVE ART FOR BØRN 2020 på Copenhagen Contemporary og Kampnagel (Hamborg)

I det dansk-tyske venskabsår 2020 foregik vores Live Art for Børn festival både på Copenhagen Contemporary og på Kampnagel, Hamburg.

RACHAEL CLERKE (UK):  A Spell for Making a Building Dissappear. En orkesterkoncert skabt af lyde indsamlet udenfor. Performancen A Spell for Making a Building Dissappear var en del af Clerkes undersøgelse til den opskrift hun har tilføjet til Live Art Danmark Performanceopskrifter

KAPUTT! Akademi for ødelæggelse.

Kunsthistorien indeholder adskillige eksempler på kunstnere, der har arbejdet med forholdet mellem destruktion og kreativitet. KAPUTT – er en form for storstilet installation og performancelecture, hvor deltagerne hører om kunstnere og deres projekter, og selv prøver at gå i deres fodspor.

Med blandt andre følgende kunstnere: Gustav Metzger, Katharina Duve, Dieter Roth, Eva Meyer-Keller, Jeremy Deller og Steven Cripps.”KAPUTT!” indgår i Live Art for Børn; en årlig festival ved kurator-teamet Live Art Danmark i samarbejde med landets førende museer og teatre. KAPUTT bygger på et forlæg ved Fundus Theater, Hamburg. KAPUTT er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

På Kampnagel viste vi Stine Marie Jacobsen: Law shifters. Professor Frederik Tygstrup leder af Kunsten som Forum, Københavns Universitet skriver om Law Shifters:

Et kunstværk tilbyder ikke kun en individuel erfaring, men også en erfaring, som man deler med andre på tværs af tid og rum. Det er erfaringen af at være samlet om spørgsmål, om problemer, nærmere end svar. Derfor er kunst også en afgørende del af det demokratiske samfunds infrastruktur, hvor borgere sammen kan reflektere over, hvad de oplever, tænker og føler, og dermed i sidste instans, hvad præmisserne for fællesskabet er.

Goodiepal & Pals: Modstandsdans

Eller hed den trancedance? Udført af aktivistkoret som udspringer af Bananskolen. Efterfølgende optog vi værket i vores nordiske version af Playing Up. Mere om det her: https://liveart.dk/trancedance/  

Seimi Nørregaard: Arbeit Arbeit.

ARBEJD ARBEJD er en performanceinstallation om arbejde. Om vigtigt arbejde, om rigtigt arbejde, om ufaglært arbejde, om dårligt arbejde, om frivilligt arbejde, om slaver, om arbejdsglæde, om arbejdslede. I en simpel systue med baglokale, små borde, symaskiner, taburetter og bunker af stof sættes publikum i scene.

Live Art for Børn 2020 var blandt andet støttet af: