KAPUTT! Akademi for ødelæggelse.

Copenhagen Contemporary 2020

Nationalteater Mannheim 2023

Hvorfor må vi ikke ødelægge noget, mens andre må?
Hvem bestemmer, hvad der er ødelæggelse, og hvad der ikke er?
Hvem har tilladelsen til at destruere og hvorfor?

Akademi for ødelæggelse blev grundlagt for at besvare sådanne spørgsmål. I akademiet vil vi eksperimentere med destruktion og se anderledes på destruktion. Væk fra vold, had og vrede, i stedet ødelæggelse som en mangfoldig begivenhed, der er en del af livet og kan være smuk og endda blid – som det langsomt fejede sammen af ​​en mandala lavet af sand.

Kunsthistorien indeholder adskillige eksempler på kunstnere, der har arbejdet med forholdet mellem destruktion og kreativitet. KAPUTT – er en form for storstilet installation og performancelecture, hvor deltagerne hører om kunstnere og deres projekter, og selv prøver at gå i deres fodspor.

Med blandt andre følgende kunstnere: Gustav Metzger, Katharina Duve, Dieter Roth, Eva Meyer-Keller, Jeremy Deller og Steven Cripps.”KAPUTT!” indgår i Live Art for Børn; en årlig festival ved kurator-teamet Live Art Danmark i samarbejde med landets førende museer og teatre. KAPUTT bygger på et forlæg ved Fundus Theater, Hamburg. KAPUTT er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.