Live Art for Børn: Nikolaj 2014

Live Art for Børn 2014, i Nikolaj Kunsthal i København, var verdens første live art-festival for børn.

live_Art__program

_____________

På Live Art for Børn i Nikolaj Kunsthal 2014 tog Søren Berner en flok børnehavebørn ud for at lave børneaktivisme. Han fandt baggårde med flotte legepladser via Google Maps og stemte dørklokker sammen med 16 børn, indtil de fik lov til at komme ind og lege. Efterfølgende ringede de igen på og bad om lov til at spise deres medbragte madpakke inde i varmen.  Sammen med Thomas Dambo byggede han og børnene også fuglehuse og hængte dem op rundt omkring Nikolaj Kunsthal som street art for børn, der undersøgte børns adgang og brug af det offentlige rum.

Live Art er virkelighedsundersøgelser af kortere eller længere varighed, som publikum inddrages i. Live Art er ikke nødvendigvis “live” i alle faser af undersøgelsen, men foretages altid for og med et publikum. Undersøgelsen afgrænses af nogle spilleregler eller et koncept.

Som man kan se af vores kuratering, har vi en særlig svaghed for værker, der låner børn et råderum indenfor samfund, miljø, økonomi og politik. På den første Live Art for Børn viste vi “Haircuts by Children” af Mammalian Diving Reflex fra Canada hvor en skoleklasse overtog frisørsalon Stone i København K. og klippede voksne gratis to dage i træk. Vi synes det er utroligt spændende at lege med hierarkiet mellem børn og voksne.

Ville du lade et barn bestemme din frisure?

Vil du stille et spørgsmål til Ulla Hvejsel s bare røv?