LIVE ART FOR BØRN 2021 fandt sted på DOKK1 under Aarhus Festuge 2021. Vi præsenterede et udvalg af nye og ældre egenproduktioner og coproduktioner.

Nilas Dumstrei: LIFE. Et kunstrollespil.

LIFE er et rollespil og forestilling. LIFE-projektet reflekterer over, hvordan teknologi og dataindsamling påvirker vores dagligdag. I de fleste hjem befinder det sig teknologiske devices, som indsamler data om sine ejere. Udviklingen af nye teknologier betyder, at techindustrien finder på nye måder at indsamle data ved at tilbyde forbrugerne nye smart devices. Hvor vil denne udvikling lede hen? Vil alle objekter i omgivelserne en dag være tech-produkter, og hvordan vil det påvirke de måder, vi lever på?

Rollespillet LIFE er skabt af kunstneren Nilas Dumstrei og præsenteres af ham og medlemmer fra Fenris Rollespilsforening, der agerer “facere” i arealet omkring og i DOKK1.

Kreditering/tak til: Malte Klagenberg, Laurits Nymand Svendsen, Tina Siig, Pil Nedergaard Lotze, Kirstine Godiksen og Katrine Elise Leth Nielsen.   

Otmar Wagner: Den blinde gorilla.

Find den blinde gorilla! Han huserer virtuelt på DOKK1 og kan kun ses med vores VR briller 3 udvalgte steder.

Tre VR-performanceinstallationer af den østrigske mediekunstner Otmar Wagner. Otmar Wagner bor og arbejder i Wien. Hans kunstneriske produktion spænder fra performanceforedrag over koncertperformances, performative installationer og hørespil.

Otmar Wagners ophold og produktion var støttet af den østrigske ambassade i Danmark.

50 Farlige Ting (alle børn bør prøve)

Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, når de popper? Aldrig nogensinde? Så er denne forestilling for dig! Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod og forklarer små og store hvad performancekunst går ud på. Vores publikums- og anmeldersucces har nu spillet over 150 gange i Danmark.

Mere information om forestillingen her. Klik!

Virak Workshop og Revy

Virak Revyen er en hyggelig og underholdende revy, hvor gæsterne bliver klogere på performancekunst og hinanden. Den indeholder live opførelser af værker af Marina Abramovic, Yoko Ono, John Lennon og andre kendte og ukendte kunstnere. Publikum opfordres til at medvirke i nogle af værkerne, for eksempel ved at fortælle forsamlingen om deres sko, eller at synge med på en fællessang. Nogle indslag er absurde eller alvorlige, andre er musikalske og muntre.

Virak Revyen afsluttede hver dag på festivalen. Forud for revyen var der hver dag en drop-in workshop, hvor man kunne afprøve og udvikle sit eget nummer til aftenens show.

Mere information her. Klik!