KULSTOF 15 – KROPPEN SOM PROCES OG BILLEDE

International performancefestival i NORDKRAFT!

13. – 15. NOVEMBER 2015

Tre dage med performancekunst i NORDKRAFT Aalborg. Teater Nordkraft og Kunsthal Nord. Det kulturelle kraftcenter midt i Aalborg blev fyldt med optræden, videoer, kunstinstallationer, samtaler, fest og kroppe, der skabte billeder og nye betydninger i det tidligere kul- og kraftvarmeværks flotte rum.

blackm 1

blackm

11053396_10207588442445986_8584233837751453544_o

Den internationalt berømte performancegruppe BLACK MARKET INTERNATIONAL var for første gang nogensinde i Danmark! Gruppen var netop blevet 30 år og de elleve medlemmer kommer fra hele verden, herunder lande som Singapore, Mexico, Italien, Irland og Tyskland og Finland.

De er alle kendte kunstnere, der med mellemrum mødes jorden rundt for sammen at skabe store, sanselige og farvestrålende værker, der kan vare i timer og dage. Gruppens virke, og ikke mindst den centrale figur Boris Nieslony, udgør både et forbindelsesled til 60ernes kunst eksperimenter og er et referencepunkt og netværk for samtidens internationale performancekunst.

BLACK MARKET INTERNATIONALs medlemmer performer også solo de øvrige dage, hvor man tilmed kan opleve optrædener af fem fremragende, danske billedkunstnere, der arbejder med performancekunst:

NANNA LYSHOLT HANSEN, SOPHIE DUPONT, LINE KARLSTRÖM, OLOF OLSSON og JESSIE KLEEMANN

Alle tre dage kan publikum også deltage i Samtalekøkkenet i Teater Nordkrafts foyer med blandt andre Peter van der Meijden, Ellen Friis, Christine Fentz og Henrik Vestergaard og derudover fordybe sig i videooptagelser af historiske performances af “Værkstedet Værst”.

Program her. Klik og download.

PERFORMANCEFEST på Platform4 med blandt andre DJ Hvad.

KULSTOF15 arrangeres af Liveart.dk i samarbejde med Kunsthal NORD og Teater Nordkraft.