Om Live Art Danmark

Live Art Danmark er grundlagt af Henrik Vestergaard og Ellen Friis. Henrik er M.A. i teaterhistorie fra Københavns Universitet og Freie Universität i Berlin. Ellen er scenograf (BA) fra Akademiet for Scenekunst, Norge, med en overbygning i Interdisciplinær Kunst i Det Offentlige Rum fra Kunsthochschule-Berlin. Begge har arbejdet som kunstnere på egne projekter i en årrække.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret og vist publikumsinvolverende og live formater. Vi modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfond og samarbejder med kommuner, kunstmuseer og teatre både i Danmark og internationalt. Derudover har vi vores eget project space, Friisland, i Nordhavn.

Vores baggrund og afsæt er i den historiske performancekunst, som opstod i USA og New York fra slutningen af 1940erne, med kunstnere som John Cage, Yoko Ono, Allan Kaprow og mange andre. Der går en lige linje fra disse værker og praksisser over Fluxusbevægelsen i 1960erne og til vores arbejde i dag med event scores, performanceforedrag, spil, regler og kunst-rollespil for et intergenerationelt publikum.

Udover årlige live art festivals viser vi egne og andres produktioner, udgiver bøger, afholder residenser og udvikler nye formater indenfor formidling, kritik og dokumentation; herunder et Virtual Reality Arkiv for Performancekunst, hvor man kan opleve internationale performanceværker, som om man selv var tilstede.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret 15 store internationale festivals og over 100 andre events i samarbejde med kunsthaller, museer, teatre og kommuner i Danmark og udlandet. Vi modtog Springprisen 2021 for vores nyskabende børneteater.

Liveart.dks bestyrelse 

Kristoffer Bramsen, Matthias Borello, Camilla Sort, Mette Garfield og Lotte Wassini

I sæsonerne 2017/18, 2018/19, 2019/20 spillede vi i 47 byer i Danmark

Oplysninger om drift Tryk eller klik!