Om Live Art Danmark

Live Art Danmark er grundlagt af Henrik Vestergaard og Ellen Friis. Henrik er M.A. i teaterhistorie fra Københavns Universitet og Freie Universität i Berlin. Ellen er scenograf fra Akademiet for Scenekunst, Norge, med en overbygning i interdisciplinær kunst fra Kunsthochschule Berlin. Begge har arbejdet som kunstnere på egne projekter i en årrække.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret og vist publikumsinvolverende og live formater i Danmark indenfor kunst, scenekunst, diskussionsaftener, bøger, filmprojekter og Virtual Reality dokumentation af performancekunst. Vi modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfond og samarbejder med kommuner, kunstmuseer og teatre både i Danmark og internationalt.

Vores mål er at informere og involvere både små og store borgere i de tanker og processer, der fører til kunst. Ved at møde kunstnerne og deltage i værkernes udvikling, kommer kunsten ned på gulvet og bliver et værktøj, alle kan bruge til at tænke nyt med. Alle kan være med til at diskutere kunsten og samfundet.

Forudsætningen for deltagelse er et kendskab til spillereglerne. Derfor lægger vi dem frit frem til både store og små. Vi trækker på inspirationer fra sport, videnskab, spil, teater og billedkunst, og interesserer os for strukturer og systemer. Vi ser lighedspunkter mellem opskrifter, formler, koncepter, love og regler.

Udover årlige generationsoverskridende festivals viser vi egne og andres produktioner, udgiver bøger, afholder residenser og udvikler nye formater indenfor formidling, kritik og dokumentation; herunder et Virtual Reality Arkiv for Performancekunst, hvor man kan opleve korte og længere internationale performanceværker, som om man selv var tilstede.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret 15 store internationale festivals og over 100 andre events i samarbejde med kunsthaller, museer, teatre og kommuner i Danmark og udlandet.

Liveart.dks bestyrelse 

Bestyrelsen foran vores gamle kontor på Otto Busses Vej: Kristoffer Bramsen, Ellen Friis (ikke i bestyrelsen), Matthias Borello, Camilla Sort, Christina Papsø Weber, Mette Garfield og Lotte Wassini

I sæsonerne 2017/18, 2018/19, 2019/20 spillede vi i 47 byer i Danmark

Oplysninger om drift Tryk eller klik!