Om Live Art Danmark

Live Art Danmark blev grundlagt i 2004 og har senest modtaget Horsens Børneteaterpris (2023) og Arthur Køpckes Mindelegat (2023) for formidling af performancekunst som et værktøj til at undersøge og forandre hverdagen, virkeligheden og samfundet.

“Live Art peger frem mod det, som vi måske ikke helt forstår, men som måske med tiden bliver til en elsket tradition. De sprænger ofte rammerne for,hvad vi troede, børn kan kapere. De indgår aktivt og nysgerrigt i mange kunstneriske sammenhænge og samarbejder med prominente kunstscener –teatre såvel som museer herhjemme. Og så er de altid garanter for humoristiske, underfundige og tankevækkende værker, der får os til at undres og anskue vores verden på ny.” Juryen Horsens Børneteaterpris

Læs Peter Alexander van der Meijden tale i anledning af Arthur Køpckes Mindelegat her. Click!

Hvad er performancekunst og live art? 

“Live Art is more a way of thinking and doing than a rigid artistic discipline. Much of its cultural value lies in its experiential and exploratory nature – in its approaches to, and negotiation of, ideas, experiences, and things“. (Alex Eisenberg, LADA, London)

Siden 1950ernes New York har performancekunstnere undersøgt stort set alt, der overhovedet kan undersøges. Den nyere betegnelse “live art” har eksperimentet tilfælles med performancekunst, men foregår i højere grad live, foran og med et publikum, der deltager i undersøgelsen.

Siden 2004 har Live Art Danmark præsenteret over 350 internationale kunstnere i Danmark og i udlandet. Fra en base på over 2000 kunstnere udvikler vi borgerinddragende formater med talks, musik, spil, udstillinger og performances til og med kommuner, festivals, kunstinstitutioner og mange flere.

Foto: Malle Madsen

Ellen Friis og Henrik Vestergaard – Foto: Malle Madsen

Live Art Danmark er grundlagt i 2004 af Henrik Vestergaard og Ellen Friis. Henrik er M.A. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet og Freie Universität i Berlin. Ellen er M.A. i Spatial Strategies (“Interdisciplinær Praksis i Det Offentlige Rum”) fra Kunsthochschule-Berlin, på grundlag af en B.A. i scenografi fra Akademiet for Scenekunst, Norge, og en B.A. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet. Begge har arbejdet individuelt som kunstnere i en årrække.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret 20 internationale festivals og 100+ events i samarbejde med kunsthaller, museer, teatre og kommuner i Danmark og udlandet.

Vi modtog Springprisen 2021 for vores nyskabende værker for børn, og blev udvalgt til CPH Stages internationale showcase i 2022. I 2023 modtog vi Arthur Køpckes mindelegat og Børneteaterprisen 2023 fra Horsens Teaterfestival. Vi modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg – og fra 2022 også fra Billedkunstudvalget til vores center for performancekunst; FRIISLAND.

“Live Art Danmark er valgt som aktør i STAY (Gentofte kommunes sommerprogram for børn og unge) på grund af deres lange erfaring med inkluderende, performancebaseret kunstproduktion og -formidling af høj kunstnerisk og pædagogisk kvalitet. Samtidig har Live Art Danmark en særlig forståelse for målgruppen børn og unge og de forskellige forudsætninger og kompetencer, den opvoksende generation kommer med”

(Hilde Østergaard, børnekulturkonsulent, Gentofte kommune, i forbindelse med VIRAK i Øregaardsparken, juli 2020).

Liveart.dks bestyrelse 

Kristoffer Bramsen, Matthias Borello, Camilla Sort, Mette Garfield og Bradley Allen.

I sæsonerne 2017/18, 2018/19, 2019/20 spillede vi i 47 byer i Danmark

Oplysninger om drift Tryk eller klik!