Om Live Art Danmark

Hvad er live art?

„Live Art is more a way of thinking and doing than a rigid artistic discipline. Much of its cultural value lies in its experiential and exploratory nature – in its approaches to, and negotiation of, ideas, experiences, and things“. (Alex Eisenberg, LADA, London)

Foto: Malle Madsen

Ellen Friis og Henrik Vestergaard – Foto: Malle Madsen

Live Art Danmark er grundlagt i 2004 af Henrik Vestergaard og Ellen Friis. Henrik er M.A. i teaterhistorie fra Københavns Universitet og Freie Universität i Berlin. Ellen er B.A. i scenografi fra Akademiet for Scenekunst, Norge, med en diplomoverbygning/M.A. i Spatial Strategies (“Interdisciplinær praksis i Det Offentlige Rum”) fra Kunsthochschule-Berlin. Begge har arbejdet individuelt som kunstnere i en årrække.

Live Art Danmark formidler den interdisciplinære og idébaserede samtidskunst til alle aldersgrupper; på tværs af kunstformerne. Mange institutioner underviser med udgangspunkt i materialer og teknikker fra en konventionel kunstforståelse, kombineret med en præmis om at kunstforståelse begynder med “sanselighed”. Denne tilgang mener vi er outdatet i forhold til f.eks. Joseph Beuys, Superflex, Jeremy Deller – ja faktisk hovedparten af samtidskunsten.

Vi tager i stedet afsæt i kunstnernes ideer og performative udforskning af dem i virkelig tid og rum. I denne research bevæger vi os også selv naturligt på tværs af discipliner både indenfor og udenfor kunsten og opfinder nye strategier og formater efter behov. Vi formidler primært i form af egenproduktioner, live action role play, lectures, dokumentation (bl.a. VR), produktioner af tekst, spil og andet materiale; samt kuratering af live events og talks.

Siden 2004 har Live Art Danmark organiseret 17 internationale festivals og 100+ events i samarbejde med kunsthaller, museer, teatre og kommuner i Danmark og udlandet. Vi modtog Springprisen 2021 for vores nyskabende værker for børn og blev udvalgt til CPH Stages internationale showcase i 2022. Vi modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg – og fra 2022 også fra Billedkunstudvalget til vores center for performancekunst; FRIISLAND.

Liveart.dks bestyrelse 

Kristoffer Bramsen, Matthias Borello, Camilla Sort, Mette Garfield og Lotte Wassini

I sæsonerne 2017/18, 2018/19, 2019/20 spillede vi i 47 byer i Danmark

Oplysninger om drift Tryk eller klik!