Playing Up er et kunstspil for hele familien. Over 60 historiske performances er beskrevet på hver deres kort, som forklarer, hvordan man selv kan udføre dem. I 2023 viser vi Playing Up (14 kort/performances) på Aarhus Festuge. Hvert kort bliver udstillet sammen med objekter til at genskabe værket sammen med venner eller familie. 

På videoen overfor ser man en version på Copenhagen Contemporary i 2019 hvor vi viste de første 36 kort. Se programmet fra CC 2019 her

Derudover har vi vist THE NORDIC EXPANSION PACK – en særlig nordisk udgave med 16 nordiske performancekunstnere på Nordens Hus, Færøerne, februar 2021, på Krakas Plads, København, august 2021 og i Harstad, Norge (Festspillene i Nordnorge), juni 2022. Kortene præsenterer værker af kunstnere fra Island, Norge, Sverige, Grønland, Finland, Færøerne og Danmark, ud over internationale kunstnere som Marina Abramovic, Yoko Ono og mange flere. 

PLAYING UP: THE GENDER EDITION: Maj 2021 var vi med til at udvikle en gender udgave sammen med blandt andre Fundus Forschungstheater, Hamburg, med premiere på Theater der Welt i Düsseldorf i juni 2021. Vores første workshop med gender-versionen blev afholdt november 2021 på Copenhagen Contemporary.

Omtale:

Nordens Hus på Færøerne var så heldige at huse Playing Up i februar 2021. I løbet af tre dage var mere end 250 gæster, hovedsageligt familier, igennem denne levende udstilling, som fyldte hele huset, med både grønne ører, børnedemonstrationer og forældre i hundesnor. Det var ikke bare et indblik i performancekunstens historie, men også en øjenåbner for det færøske publikum, som, langt hen ad vejen, ikke er bekendt med kunstformen.

Det, der fungerer så godt i Live Art DKs Playing Up er, at udstillingen formår at ramme en bred målgruppe uden at gå på kompromis med det høje kunstneriske niveau. Live Art DKs engagement i at udbrede performancekunst til alle aldersgrupper er inspirerende for et kunst- og kulturhus som vores – og det vil sætte spor i vores fremtidige samarbejder med andre kunstnere og formidling af kunst.

Lasse Thorning Jæger, projektleder for kultur, Nordens Hus, Færøerne.

Interview med Ellen Friis og Henrik Vestergaard angående Playing up i Torshavn. Iscene skrev også lidt om eventen – Klik Her. Et af de vigtigste elementer i Playing Up er vores unge guider som i løbet af en lille uge bliver eksperter i performancekunst og viser publikum rundt. Her er et interview med nogle af de fantastiske piger fra Nam X Torshavn: Klik her! Eller lyt nedenfor.

PLAYING UP is produced and published in a collaboration between the Live Art Development Agency (LADA, UK), FUNDUS THEATER/Theatre of Research (Germany), Tate Early Years and Family Programme (UK)Best Biennial (Sweden) and Live Art UK, with the generous support of the Goethe-Institut London. PLAYING UP forms part of LADA’s contribution to the Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) supported by Creative Europe Programme of the European Union.

PLAYING UP – The Nordic Edition er støttet af Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond og Direktør Michael Hermann Nielsens Mindelegat

Hvis du er interesseret i præsentere Playing Up anbefaler vi at du kigger i dette materiale.