Playing Up er et kunstspil for hele familien. Det består af over 50 historiske performances printet på hvert deres kort, som forklarer, hvordan man selv kan udføre dem. Hvert kort bliver udstillet sammen med objekterne til at genskabe værket sammen med sine venner eller familie. Vi har vist kortene i udvalg af 18-36 stykker ved flere lejligheder, hvor vi har uddannet et hold unge som kunstguider.

På videoen overfor ser man en version på Copenhagen Contemporary i 2019. Derudover har vi vist en særlig nordisk udgave på Nordens Hus, Færøerne, februar 2021 og på Krakas Plads, København, august 2021.

Kortene præsenterer værker af kunstnere fra Island, Norge, Sverige, Grønland, Finland, Færøerne og Danmark, ud over internationale kunstnere som Marina Abramovic, Yoko Ono og mange flere. 

August 2021 viste vi sammen med Copenhagen Contemporary vores nordiske version på Krakas Plads i København. Maj 2021 udviklede vi sammen med Fundus Forschungstheater, Hamburg, en særlig gender-edition, der havde premiere på Theater der Welt i Düsseldorf i juni 2021. Juni 2022 er den Nordiske Edition inviteret til Artic Arts Festival i Haarstad, Norge. Se programmet fra CC 2019 her. Klik.

Nordens Hus på Færøerne var så heldige at huse Playing Up i februar 2021. I løbet af tre dage var mere end 250 gæster, hovedsageligt familier, igennem denne levende udstilling, som fyldte hele huset, med både grønne ører, børnedemonstrationer og forældre i hundesnor. Det var ikke bare et indblik i performancekunstens historie, men også en øjenåbner for det færøske publikum, som, langt hen ad vejen, ikke er bekendt med kunstformen.

Det, der fungerer så godt i Live Art DKs Playing Up er, at udstillingen formår at ramme en bred målgruppe uden at gå på kompromis med det høje kunstneriske niveau. Live Art DKs engagement i at udbrede performancekunst til alle aldersgrupper er inspirerende for et kunst- og kulturhus som vores – og det vil sætte spor i vores fremtidige samarbejder med andre kunstnere og formidling af kunst.

Lasse Thorning Jæger, projektleder for kultur, Nordens Hus, Færøerne.

Interview med Ellen Friis og Henrik Vestergaard angående Playing up i Torshavn. Iscene skrev også lidt om eventen – Klik Her. Et af de vigtigste elementer i Playing Up er vores unge guider som i løbet af en lille uge bliver eksperter i performancekunst og viser publikum rundt. Her er et interview med nogle af de fantastiske piger fra Nam X Torshavn: Klik her! Eller lyt nedenfor.

PLAYING UP is produced and published in a collaboration between the Live Art Development Agency (LADA, UK), FUNDUS THEATER/Theatre of Research (Germany), Tate Early Years and Family Programme (UK)Best Biennial (Sweden) and Live Art UK, with the generous support of the Goethe-Institut London. PLAYING UP forms part of LADA’s contribution to the Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) supported by Creative Europe Programme of the European Union.

PLAYING UP – The Nordic Edition er støttet af Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond og Direktør Michael Hermann Nielsens Mindelegat