Managing Discomfort

22 FEB. — 19 APR. 2024 

Performancefestival ved Toaster & Live Art Danmark

Toaster og Live Art Danmark præsenterede performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderede en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, som de bearbejder med omsorg og humor.

Således brugte britiske Martin O’Brien sin funktionsnedsættelse i værket An Ambulance to the Future (The Second Chance). Finske Teo Ala-Ruona fortolker i Lacuna sin egen transition. Og dansk-irakiske Lina Hashim bød publikum ind i et harem i værket Odalisque.

I alt 16 kunstnere præsenterede deres værker på Husets Teater i foråret 2024. De arbejdede med at skubbe publikum ud af komfortzonen og aktivere et ubehag på tilskuerrækkerne. Men endnu vigtigere undersøgte de, hvordan vi sammen håndterer dette ubehag i fællesskab. I teatrets nærværende nu.

”I dag har alle deres egen private scene liggende på telefonen i baglommen, hvor alt kan lade sig gøre, og man kan swipe hurtigt væk fra ethvert ubehag. Derfor behøver scenekunsten ikke længere at levere glamour, drømme og virkelighedsflugt. Vi tror at publikum i højere og højere grad vil opsøge teaterrummet netop på grund af dets begrænsninger. Det er den ideelle ramme om krævende konfrontationer med andre ufuldendte kroppe; i et virkelig nu og et virkeligt rum. Alt det, som altid har været performancekunstens adelsmærke.” (Live Art Danmark)

Publikum oplevede to performances på én aften. Foruden teatrets sorte sal og den røde salon på første sal blev der installeret VR værker af danske og udenlandske kunstnere i teatrets foyer. En del af programmet bestod desuden af workshops med de internationale performere, så det bliver muligt at komme tættere på deres metoder og tanker.

Med følgende kunstnere. Klik på dem for at læse mere.

Jessie Klemann 
Iggy Malmborg
Beck Heiberg
Samira Elagoz
Boys* In Sync
Aaron Williamson
Sall Lam Toro
Martin O’Brien
Liebmann/Barkan
Jäger Ooms
Maria Metsalu 
Teo Ala-Ruona
Lina Hashim
Seimi Nørregaard
Molly Haslund
Kira o´Reilly

Managing Discomfort 2 følger …