VR Arkivet for Performancekunst

Med VR Arkivet er vi ved at opbygge et arkiv, hvor kuratorer, forskere, kunstnere, studerende og andre kan opleve performance- og scenekunstværker, som om de selv var tilstede. 

VR arkivet er udstillet på LOKALE (se nedenfor) og har siden 2017 også været med på flere internationale festivals fra Canada til Cameroon, hvor vi har repræsenteret dansk performativ kunst overfor udenlandske fagfolk.  VR arkivets første del fra 2016 ligger på youtube, mens anden del, der er optaget i en højere kvalitet, ligger i vores arkiv. Se listen nedenfor.

List of recordings as of August 2018:

Potentialet af virtual reality som dokumentation af performancekunst kan næppe overvurderes. Performancekunst har siden begyndelsen af 1900-tallet været begrænset af sine særlige produktionsforhold. Det er svært at komme til at opleve kunstformen live, at dokumentere den, og at sammenligne og analysere værker. Men VR kan indfange både rummet, stemningen, relationen til publikum, og handlinger, som foregår flere steder i rummet på én gang. Når man (gen)oplever værkerne med VR briller på, kan man se i alle retninger og fokusere på dét, man selv synes er spændende. 

En festival i lommeformat:

Torsdag 31. august 2017 åbnede vi VR arkivet på Meter Space som en del af Cph Art week og har siden vist det på Copenhagen Contemporary og Blackitude i Yaounde, Cameroon, begge i november 2017. I juni 2018 var vi en del af CPH Stage og i august 2018 deltog vi på Summerworks performance festivalen i Toronto, Canada. Ved festivals i udlandet kan vi præsentere udenlandske opkøbere for et livagtigt indtryk af danske performancekunstnere, ligesom vi ved samme lejlighed kan filme udenlandske kunstnere og vise dem i Danmark.

Arkivet er en del af den faste samling på LOKALE fra september 2018 og åbent efter aftale. Send en mail til info @ liveart.dk,  hvis du vil se arkivet.