LIVE ART FOR KIDS 2022 in DOKK1, Aarhus Festuge 27. & 28. August and 3. & 4. September 2022.

Dare to dream!

This years´ theme is magic; interpreted as the ability to imagine, visualize and share realities not yet existing. This is a festival for everybody – but especially for those with an intact imagination. No change is possible unless preceded by a vision.

So come and meet performance artists, who have trained magic or math, have studied the lives of plants, animals and spirits; who are probing the limits of the current reality or society – and imagining a world beyond them.

Featuring: Liz Toonkel (US), Augusto Corrieri (UK), Tom Cassani (UK), Sven Sømod (DK), David Tholander (DK), Jelili Atiku (NG), Blizzard Concept (FR), Live Art Denmark with KABOOM, as well as several workshops and processions.

Live Art for Kids 2022  is supported by Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Aarhus Festuge and DOKK1.

Read more: Aarhus Festuge

Live Art for Børn 2022 på DOKK1, Aarhus Festuge 27. & 28. august og 3. & 4. september 2022.

Live Art for Børn 2022 har temaet ”magi” som en hyldest til umulige og fantastiske ideer, og til kunsten som et sted, hvor man kan afprøve alternativer til den eksisterende virkelighed. Festivalen præsenterer et rum for forandring; for man må jo turde drømme de store drømme og forestille sig de vildeste ting, før man – måske – afprøver dem!

Nogle af årets kunstnere har studeret magi for at kunne bryde grænserne for det, man normalt opfatter som muligt. Andre kunstnere kommer fra en anden kultur med et andet verdenssyn. Én forestilling undersøger tabuer som at ødelægge ting, som også markerer en overskridelse af normaliteten. Atter andre giver et indblik i dyrs eller planters virkelighed. I alle festivalens værker bliver grænserne for den daglige virkelighed krydset eller udvidet.

Program

Lørdag 27. august & Søndag 28. august 2022
David Tholander: KuriositetR  (durational)

David Tholander (DK) er en scenekunstner, der trækker på videnskab om hjernen, psykologi og optiske illusioner i sit arbejde. På Live Art for Børn 2022 kan han opleves med KuriositetR, som består i 100 nonverbale, ultrakorte og overraskende videoværker. Udover scenekunstværker, der kombinerer trylleri, poesi og klovneri, inkluderer David Tholanders praksis undervisning, foredrag og rådgivning på teater- og tv-produktioner.

Liz Toonkel: Magic for Animals (45 min) - kl.12.00 og 14.00 

Liz Toonkel bor i Los Angeles og arbejder indenfor performance, teater og filmproduktion. Hun er medlem af The Academy of Magical Arts. ”Magic for Animals” er en performance på (let) engelsk med elementer af magi. Et one-woman magic show, der udforsker magtforhold og andre relationer mellem dyr, mennesker og kvinder.

Live Art Danmark: Kaboom (45 min) - kl. 11.00 og 13.00


Mere om Kaboom her: Click

Svend Sømod: 8Hz  (durational) 

Svend Sømod (DK) demonstrerer sit nyskabte VR værk ”8Hz”. Gennemgående for den unge billedkunstners arbejde med cocktailprintere, musik og nu også Virtual Reality, er interessen for samspillet mellem sanserne, matematikkens universelle gyldighed og hjernens virkelighed. ”8 Hz” simulerer hjernens tilstand ved dyb meditation med en række blink på frekvensen 8 Hz. Ved at tage VR brillerne på, kan man muligvis opnå instant meditation! NB: 8 Hz er en anden frekvens end den, der i sjældne tilfælde kan fremkalde et anfald hos mennesker med fotosensitiv epilepsi.

Fatric Bewong: Seven (drop in)

Fatric Bewong er billedkunstner fra Ghana. Workshop-værket ”Seven” handler om, hvordan verdensdelene er forbundet med hinanden. Ghana producerer olie, der bliver til plastvarer i Asien og solgt i Vesten, for til sidst at havne i havet ved Ghana. Hun samler tit plastaffald op på stranden. I drop-in workshoppen ”Seven” skal man vælge en af de syv verdensdele og studere et truet dyr, som man derefter fremstiller med farver og materialer, lyde og bevægelser. Workshoppen ledes af Nilas Dumstrei; en dansk billedkunstner, der har arbejdet en del med rollespil i sine egne værker. Seven er en af ni performanceopskrifter, som Live Art Danmark har udviklet i sam-arbejde med Copenhagen Contemporary og ni kunstnere.

Lørdag 3. september & 4. september 2022
Tom Cassani: 3 VR works  (durational)

Tom Cassani (UK) har optaget tre site-specifikke og nonverbale VR værker på Dokk1. Kan du finde dem? Tom Cassani er en engelsk kunstner, der arbejder med at blande magi og performancekunst. Han kombinerer strategier fra live art med tricks fra nycircus og inspiration fra magiske shows med det formål at skabe forbløffende billeder og situationer. Mange af værkerne er kortvarige og særdeles fysisk krævende, men i VR formatet kan man opleve ham dagen lang!

Blizzard Concept: Neptunia (durational)

Blizzard Concept præsenterer ”Neptunia”; en ikke helt almindelig Scheffléra Arboricola! Hun er derimod en særdeles dygtig cirkusplante. Den franske gruppe Blizzard Concept plejer at manipulere med objekter og dyr i deres ny-magiske forestillinger. Men det er en helt anden sag at træne en plante! Neptunia er en fintfølende dame, hvis blade bevæger sig synligt for det blotte øje i en amplificeret udgave af planteverdenens daglige koreografi og rytme. Præsenteres i Aarhus af Antoine Terrieux.

Eva Meyer-Keller og Sybille Müller: Sounds like Catastrophes (drop in) 

Eva Meyer-Keller og Sybille Müller (DE/CA) synes, det er skræmmende at høre om klimakatastrofer og krige i medierne. I deres workshop-værk ”Sounds Like Catastrophes” bliver katastroferne håndgribelige. Deltagerne vælger deres egen katastrofe og genskaber lyden af den i hverdagsmaterialer som ris, papkasser og kartofler. Man kan optage sin lyd og afspille den igen på en looper. Man kan også tegne sin katastrofe som et grafisk forløb, andre kan opføre. Workshoppen ledes af Karsten Aaholm; en dansk musiker og underviser fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Sounds Like Catastrophes er en af ni performanceopskrifter, som Live Art Danmark har udviklet i samarbejde med Copenhagen Contemporary og ni kunstnere.

Jelili Atiku: ỌLỌ́MỌYỌYỌ  – Workshop (drop in) og    Parade 

Hele familien er velkommen til at deltage i workshop og parade. Workshoppen har drop-in format, så man møder bare op. Som optakt til paraden bliver der fremstillet en bog af blade. Den nigerianske kunstner og aktivist Jelili Atiku er en performancelegende, der skaber værker over hele verden. Workshoppen danner optakt til performanceoptoget ỌLỌ́MỌYỌYỌ, der begynder kl 13, men kan opleves uafhængigt af det. Læs om paraden på den følgede side.

I en procession fra Byparken (Rådhusparken) til Dokk1 bærer den nigerianske kunstner og aktivist Jelili Atiku en træstatue, der repræsenterer gudinden Kori. I den vestafrikanske Yoruba-religion vogter hun børns sundhed, lykke og vækst. 200 andre træfigurer, kaldet Irunmole, bæres af publikum. De repræsenterer gode ånder, der sikrer balance i naturen og universet. Formålet med ritualet er at pege på børns vilkår og behov over hele verden. Yoruba præstinden Aweni Kudirat Apata deltager også. Hele familien er velkommen til at deltage i workshop og parade. Læs om workshoppen på foregående side.

Video her: https://youtu.be/BFykisNcWac 

Augusto Corrieri:
LØRDAG This is not a magic show (70 min)  –  kl. 11 og 14.


Vincent Gambinis ”This is not a magic show” er en forestilling om magi: om de usynlige virkemidler, klicheerne, og hvad magi fortæller om teatret som kunstform. I en fortløbende dialog med publikum præsenterer Gambini forbløffende nærbilleder fra magiens verden, Vincent Gambini er kunstnernavn for Augusto Corrieri, der underviser ved Sussex University. Bemærk at han viser et andet værk (You the Spectator) den 4.september, ligeledes på Dokk1. Sproget er let engelsk.

SØNDAG You, the spectator (35 min)  - kl. 11 og 14 

I ”You, the Spectator” eksperimenterer den postmoderne magiker Vincent Gambini med ekstraordinære korttricks, perception og sprog. Du, tilskueren, er hovedpersonen, selvom du bare sidder og ser på; for magi er noget, der sker på indersiden af hovedet. ”You, the spectator” er et nyudviklet show om magi og tid. Bemærk at Gambini også viser en anden forestilling (This is Not a Magic Show) den 3.september på Dokk1. Sproget er let engelsk.

Live Art for Børn 2022 er støttet af statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Aarhus Festuge og DOKK1.

Læs programmet nedenfor eller se på hjemmesiden for Aarhus Festuge

LiveArt_Folder_140x140_Aarhus2022-3Download