Live Art Danmark

Live Art Danmark udvikler miljøet for live art og performancekunst i Danmark igennem nytænkende koncepter og projekter. Vi organiserer årlige internationale festivals og adskillige andre events – Samtalekøkkener, bogudgivelser, video serier, symposier, residenser og mere indenfor kunst, kritik og dokumentation. Center for Live Art DK modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfond.

 

Foto: Malle Madsen

Foto: Malle Madsen

Fotoet ovenfor stammer fra Henrik Vestergaards / Zarathustras Onkels rekonstruktion af Sylfiden. Han har også arbejdet som dramaturg for blandt andet Verk Produksjioner (NO) og Erik Pold (DK), været manager for Hotel Pro Forma, lavet soundtracks og performet i en lang række Giessen (Anvendt Teatervidenskab) relaterede performance projekter. Henrik er Cand. Mag i Teatervidenskab.

Ellen er uddannet fra Kunsthochschule Berlin i 2005. Hun har en grunduddannelse i scenografi og performancekunst med en overbygning i interdisciplinære kunststrategier for det offentlige rum. Hun har skabt en række performances, videoinstallationer og performancekoncepter, som har været vist i adskillige sammenhænge i England, Tyskland, Polen, Finland, Norge, Sverige, Danmark, Michigan, med flere.

Liveart.dks bestyrelse 

Matthias Borello (formand), Mette Garfield, Kristoffer Bramsen, Camilla Sort og Elise Waagepetersen

Hvad er live art?

Liveart.dk skelner ikke skarpt mellem forskellige live formater (teater, performance, mm). For os er det afgørende spørgsmål om der foregår en undersøgelse – om en kunstner undersøger et emne live gennem sine handlinger. Vi betragter kunst som et middel til at undersøge, påvirke og ændre virkeligheden og de bestående strukturer.

Nogle gennemgående hovedtemaer for Liveart.dk er: Hvordan man kan dokumentere eller “opbevare” en performance efter live øjeblikket? Hvordan kan man inddrage publikum som medskabere og kritikere af værker? Hvordan er børns rolle i samfundet og de voksnes forventninger til dem?

Oplysninger om drift