Liveart.dk blev grundlagt i 2004 for at udvikle miljøet for live art og performancekunst i Danmark igennem nytænkende koncepter og projekter. Siden 2004 har Liveart.dk organiseret 10 store internationale festivals for børn og voksne, og over 40 andre events – Samtalekøkkener, bogudgivelser, video serier, symposier, residenser og mere indenfor kunst, kritik og dokumentation.

Foto: Malle Madsen

Foto: Malle Madsen

Fotoet er taget fra Zarathustras Onkels rekonstruktion af Sylfiden. Se mere på www.zonkel.com. Henrik har også arbejdet som dramaturg for blandt andet Verk Produksjioner (NO) og Erik Pold (DK), været manager for Hotel Pro Forma, lavet soundtracks og performet i en lang række Giessen (Anvendt Teatervidenskab) relaterede performance projekter i Berlin. Henrik er Cand. Mag i Teatervidenskab.

Ellen er uddannet fra Kunsthochschule Berlin i 2005. Hun har en grunduddannelse i scenografi og performancekunst med en overbygning i interdisciplinære kunststrategier for det offentlige rum. Hun har skabt en række performances, videoinstallationer og performancekoncepter, som har været vist i adskillige sammenhænge i England, Tyskland, Polen, Finland, Norge, Sverige, Danmark, Michigan, med flere.

Liveart.dks bestyrelse 

Matthias Borello (formand), Mette Garfield, Kristoffer Bramsen, Camilla Sort og Elise Waagepetersen

Hvad er live art?

Det er en kunstnerisk udforskning af virkelige forhold, der bruger strategier fra såvel leg som forskning. Fra legen kommer de selvopfundne metoder og redskaber. Fra forskningen kommer den systematiske proces, der fører mod et mål.

Vores festivals, residenser og andre formater har til formål at undersøge virkelige, sociale og politiske forhold gennem såvel enkelte projekter som overordnede koncepter.

Nogle gennemgående hovedtemaer for Liveart.dk er for eksempel: Hvordan er børns rolle i samfundet og de voksnes forventninger til dem? Hvordan man kan dokumentere eller “opbevare” en performance efter live øjeblikket? Hvordan kan man inddrage publikum som medskabere og kritikere af værker?

Indbudte og internationale kunstnere har undersøgt økonomi ved at skabe egne penge; børns adgang til det offentlige rum ved at skabe street art med dem; eller har skabt nye historier om det danske samfund i samarbejde med kultur-nøglepersoner fra det Kongelige Bibliotek, Folketinget, Politiken, med flere.

Liveart.dk skelner ikke skarpt mellem forskellige live formater. For os er det afgørende spørgsmål om der foregår en undersøgelse – om en kunstner undersøger et emne live gennem sine handlinger. Igennem vores forskellige kritiske formater (Samtalekøkkenet, Critics & Cocktails, workshops og seminarer..) har vi efterhånden udviklet parametre for at vurdere proces-baseret kunst. I stedet for at gå op i genre, kunstform og håndværk, analyserer vi eksperimentet i egen ret. Vi ser på, hvad der undersøges, hvor godt handlingerne tjener formålet, og om der bygges videre på resultaterne i form af nye relevante handlinger.

Oplysninger om drift