Om Live Art Danmark

Live Art Danmark har siden 2004 organiseret 15 store internationale festivals for børn og voksne, og 50 andre events – Samtalekøkkener, bogudgivelser, video serier, symposier, residenser og mere indenfor kunst, kritik og dokumentation. Du kan læse om dem på projekt siden. (hyperlink)

Live Art er publikumsinvolvering som kunstform. Vi skaber koncepter, forestillinger og værker til mange sammenhænge. Vi har egne forestillinger som ”50 Farlige Ting”, eller større værker som ”MaxiGolf” udviklet sammen med kunstnere og tilpasset festivaler og pladser. Nogle af disse kan også opleves på vores egne festivals som ”Live Art for Børn” hvor vi også inviterer andre kunstnere til at vise deres egne værker. Desuden har vi et Virtual Reality arkiv hvor vi viser endnu flere kunstnere som vi selv gerne ville have vist live eller som vi tidligere har vist.

Foto: Malle Madsen

Henrik Vestergaard og Ellen Friis – Foto: Malle Madsen

Live Art Danmark mener, at alle kan være med til at tænke, skabe og diskutere kunst. Derfor skaber vi involverende og underholdende formater, hvor store og små mennesker kan bruge deres fantasi til gentænke verden. Alle regler i samfundet er menneskeskabte og kan kun ændres af os. Kunsten er et middel til at undersøge og diskutere de regler og det er afgørende for os at det foregår på en åben måde, som publikum kan være en del af.

Hovedparten af vores projekter låner strategier fra billedkunst, teater, rollespil og sport. Grundlæggende tror vi på kunsten som et redskab til at skabe aktive medborgere der er essentielle i ethvert velfungerende demokrati. Derfor er det afgørende for os om der foregår en offentlig undersøgelse i den kunst vi viser på vores festivals, installationer, udstillinger, forestillinger, bøger, film og seminarer.

Live Art Danmark modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfond.

Liveart.dks bestyrelse 

Mette Garfield (forperson), Matthias Borello, Kristoffer Bramsen, Camilla Sort og Elise Waagepetersen

Oplysninger om drift